Anpassad sökning

tisdag 27 september 2011

Bowmore The NC2 Range


Här kommer en sherry cask från Bowmore som är buteljerad av Duncan Taylor.

Noter:

Doft: Fruktig och lätt rökig. Lätt citrus och inslag av sjögräs. Bakom allt ihop finns det en nyans av russin och sherry.
Efter vatten: mer sötare doft med inslag av färska örter, lätta toner av hav och en viss druvvighet.

Smak: Söt, lite medicinal, russin och tätt kanel, en viss humus smak,lätt lätt rök.
Efter vatten: en mer påtaglig rökighet men den minskar i komplexitet och ökar i kryddighet. mer rök.

Eftersmak: Mer av en halvtorr söthet från russin, lite kryddig och bitterhet som av bittermandel. Lätt sälta
Efter vatten: Mindre söt och mer kryddig som sprider sig från baksidan av gommen och fram till tungspetsen med en mycket längre finish som pågår i flera minuter, bitterheten försvinner nästan helt och en närvaro av ett gammalt ekfat infinner sig.

Kommentarer: En OK whisky men del lyfter inte till några höjder om man inte låter den luftas i upp till en halvtimma men då lyfter den betydligt mer. Jag var till att börja med lite tveksam till användandet av vatten på denna måste testa testa den ett antal gånger för att avgöra om vattenmängd men kom fram till att ca 1 1/2 tesked vatten gör den lite mer fyllig och mindre skarp. Kan vara lite svaveldoft och smak men det försvinner efter att man har luftat den.

Betyg: 87

Pris: 595 kr tyvärr slutsåld på systembolaget men sök gärna efter den i sökmotorn ovan.

Here's a sherry cask from Bowmorethat is bottled by Duncan Taylor.

Notes:

Nose: Fruity and light smoky. Light citrus and hints of seaweed. Behind it all, there is a shade of raisin and sherry.
With water: more sweeter scent with hints of fresh herbs, light tones of the sea and some grape agility.

Palate: Sweet, slightly medicinal, raisins and cinnamon tight, some humus taste, light light smoke.
With water: a more pronounced smokiness, but it reduces the complexity and increase in spiciness. more smoke.



After Taste: More of a semi-dry sweetness from raisins, a little spicy and bitter as the bitter almond. Slightly salty
With water: Less sweet and more spicy, which spreads from the back of the palate until the tip of a very long finish that goes on for several minutes, the bitterness will disappear almost entirely and the presence of an old oak barrels arrive.

Comments: An OK Whisky
but it does not lift to any heights unless you let it aerate for up to half an hour but then it can lift much more. I was initially a bit hesitant to the use of water in this test and have to test it several times in order to determine the amount of water but concluded that about 1 1 / 2 teaspoon of water makes it a little more mellow and less sharp. Can be a little sulfur smell and taste but it disappears after you have aired it.

Score: 87

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar